Joensuun Metsänkävijät

Joensuun Metsänkävijät

Joensuun Metsänkävijät

Joensuun Metsänkävijät

Joensuun Metsänkävijät

Joensuun Metsänkävijät

 

Partiolippukunta

         

Kuvia Papinkadun kololta.

Joensuun Metsänkävijät ry

Joensuun Metsänkävijät ry on perustettu v. 1928 ja on eräs vanhimmista Metsänkävijät-lippukunnista Suomessa.

Varsinaisen partiotoiminnan aloitti 14-vuotias Matti Sivola, joka muutti perheensä mukana Joensuuhun Pieksämäeltä ja jatkoi koulunkäyntiään Joensuun Lyseon neljännellä luokalla. Hän oli aloittanut partioharrastuksensa Pieksämäellä ja sai nopeasti mukaansa joukon samanhenkisiä poikia uudella paikkakunnalla.

Syksyllä 1930 pojat saivat tietää, että koko maassa tunnettu partiojohtaja Ilmari Vainio oli muuttanut Joensuuhun tullipäälliköksi. Rohkeasti pojat ottivat häneen yhteyttä ja pyysivät häntä johtajakseen, mihin hän “Aina Valmiina”-hengessä suostuikin.

Ilmari Vainio oli jo 1917 ollut perustamassa ja johtamassa Helsingin Metsänkävijöitä. 1920-luvulla oli useille muillekin paikkakunnille perustettu Metsänkävijät-lippukuntia, ja oli luonnollista, että Vainion johtaman järjestön nimeksi tuli Joensuun Metsänkävijät.

Ilmari Vainion lisäksi Joensuun Metsänkävijöillä oli seitsemän perustajajäsentä: Alkuperäinen perustaja Matti Sivola sekä hänen koulutoverinsa Lyseosta, veljekset Erik ja Bengt Brander (myöh. Erkki Palosuo ja Pentti Brander), Paul Ossian Karén (myöh. Ossi Kareoja), Pentti Raittila, Leo Partanen ja Martti Keinänen.