Joensuun Metsänkävijät

Tiistai 26.02.2008

Jaakko Salonoja 75 vuotta

Aihe: Partiosäätiö tiedottaa — Sergei @ 14:05

JoMePartiosäätiön puheenjohtajan starikka-Jaska Salonojan 75-vuotisjuhlaa vietettiin Farmilla 19.-20. helmikuuta. Farmin saneerausprojektin ensimmäinen vaihe alkaa olla lopuillaan ja olikin sopiva hetki juhlia myöskin sitä mitä Masi ja nuorempi starikkaporukka ovat saaneet aikaan. Hyvältä näytti!

Parikymmentä starikkaa ja muutama muu vieras kokoontui 20. päivänä Farmille savusaunomaan ja nauttimaan gourmet-ateriaa, jonka veroista on vaikea löytää monen Michelin-tähden ravintoloista. Sellaista saa aikaan nuorempaan starikkapolveen kuuluva Pauli Viitanen, keittiömestari parhaasta päästä. Yksi pöydän erikoisuuksista oli savusaunassa kylmäsavustettu lohi. Savustuksen jälkeen saunojat väittivät, että eihän siellä ollut kylmä. Ruokailun päätyttyä piti Pake Suoninen värikkäiden demonstraatioiden siivittämänä varsinaisen onnittelupuheen päivänsankarille. Paljon on pojilla yhteisiä muistoja. Jutuista ei meinannut tulla loppua. Hauskaa oli niitä kuunnella.
Mukana juhlissa olivat myös Juhani Nuutinen ja Kyösti Vatanen, jotka myötävaikuttivat suuresti Eu-rahoituksen saamiseen. Paikallinen kyläyhteisö voi toivottavasti nauttia Farmin olemassaolosta tulevaisuudessa. Tarkoituksena on vielä rakentaa yksi uudisrakennus majoitustiloiksi tytöille ja pojille. Uutta , nuorta starikkapolvea kaivataan toimintaan mukaan.

uusin-jaska75.jpg ihan-uusin-masi.jpg

Piirsi Sergei.

Valokuvat: Jaakko Julkunen

jaska-751.jpg

Päivänsankari saa postia Nupposen Ollilta.
jaska-752.jpg

Seppo Könönen luovuttaa Jaskan kautta Mänkijöille Mannelinin Vesen kuvan.

jaska-755.jpg

Ja kyllä sitä taas laulettiin! Päivänsankari oli soolo-Jori ja säestävän orkesterin viritys oli kai peräisin, niin, joko 40- vai vasta 50-luvulta. Mutta hyvin soi! Haitari “Poppa” Ahonen, kitara Jorma Reijonen ja basso Seppo Könönen. “Juuten” baritonikin pääsi kuvaan.

jaska-754.jpg

Armoitettu gourmet-kokkimme Pali Viitanen. Kuvassa erityiskehuja saanut farmin hellan uunissa paistettu ruisleipä ja se kylmäsavustettu pikkulohi.

jaska-753.jpg

Tässä koko juhlajoukko, vain yksi puuttuu, se toinen Jaska.

Toteutettu WordPress-ohjelmiston voimalla