Joensuun Metsänkävijät

Torstai 06.03.2008

Viiri joulukuu 1951

Aihe: Historiatarinoita — Sergei @ 17:37

Innostuin tutkimaan noita vanhoja lippukunnan Viiri-lehtiä, joita onneksi on muutamia säilynyt arkistoissa. Sieltä löytyy mukavia tarinoita, jotka saattavat olla joillekin omakohtaisesti koettuja, mutta toisille vain tarinoita, joita hekin saivat kokea. Vai saivatko?

Skannasin seuraavan tarinan Viiristä, joka ilmestyi joulukuussa 1951. Kirjoittaja on nimimerkki Erä-Vaari. Olisi mukava saada selville, kuka kätkeytyy nimimerkin taa. Kertokaa ihmeessä jos joku sattuu tietämään.
karjala1.jpg karjala2.jpg

karjala3.jpg

(Lue lisää…)

Keskiviikko 05.03.2008

Viiri maaliskuu 1957

Aihe: Historiatarinoita — Sergei @ 19:24

Lippukunnan kätköistä löytyy arvokkaita muistinpalautuksia, kuten esimerkiksi Viiri, lippukunnan perinteikäs äänenkannattaja. Tässä yksi numero osittain skannattuna. Toivottavasti on lukukelpoinen.

viiri1.jpg viiri2.jpg

viiri33.jpg (Lue lisää…)

Tiistai 04.03.2008

Kuvia 50-luvulta

Aihe: Historiatarinoita — Sergei @ 18:48

Jostain kumman syystä mieli palaa yhä uudestaan vanhoihin, yli puoli vuosisataa sitten tapahtuneisiin asioihin. Ilmeisesti ne ovat jättäneet sielun syövereihin unohtumattomat jäljet. Jotain kuitenkin aina unohtuu ja silloin muistin apuna ovat valokuvat, kun niitä vain olisi. Tapahtumat palaavat elävinä mieleen, mutta ne nimet, ne pakkaavat unohtumaan. Yhtenä tämän jutun tarkoituksena onkin herätellä teitä starikka-mänkijät kaivelemaan arkistojanne josko löytyisi sopivaa kuvamateriaalia julkaistavaksi sivustollamme. Kuvien mukana olisi hyvä olla tapahtuma-aika ja kuvassa olevien henkilöiden nimet ja tietysti myöskin paikka (leiri tai retki).
Oheisena muutama esimerkkikuva Seppo Könösen arkistosta.
lipnosto-55.jpg

Ensimmäinen lipunnosto Farmilla kesällä 1955. Valitettavasti kuvassa esiintyvien henkilöiden nimiä ei ole tiedossa. Voisiko joku avittaa?

iia-pojat.jpg

Talvileiri -55 Farmilla. Kuvassa Irja “Iikku” Laine, Jukka “Juute” Tuominen, Sakari “Sakke” Laitinen, Markku “Roope” Tuominen, Jaska Julkunen ja Seppo Könönen.

makkaranpaistoa.jpg

Makkaranpaisto on tarkkaa puuhaa! Jaskan ja Juuten lisäksi etualalla Raimo “Uuno” Kaartinen. Talvileiri -55 edelleen kysymyksessä.

talvi-5511.jpg

Talvileiri -55 Farmilla. Tässä vähän nuorempaa porukkaa. Oikeasta reunasta Tapio “Puli” Kinnunen, Ismo Laine, Esko Niemeläinen, ehkä Tarmo Sivonen, tuntematon, Paavo Romppanen ja tuntematon.

talvi-5523.jpg

Edellisen kuvan sankareita eri asennoissa.

lastoitus.jpg

Tämä kuva löytyi Sergein arkistosta. Kuva oli Karjalaisessa 21.9.1961. Vartiomme oli suorittamassa rastilla lastoitustehtävää.Muistaakseni kyseessä oli kaupungin järjestämä  kilpailu. Kuvassa vasemmalla Sergei, Tapio Hukkanen, Antti Romppanen ja Markku Ovaska lastoitettavana.

Kuvia voi lähettää sähköisessä muodossa Sergeille: seppo.tirronen@gmail.com Postiosoite on Seppo Tirronen, Rauhankatu 19 A 2, 80100 Joensuu, puh. 040-7011160.

Toteutettu WordPress-ohjelmiston voimalla